Contact per e-mail

Ook per e-mail bereikbaar op info@2-rc.nl.

Vrijblijvend voorstel

Ontvang binnen één werkdag een voorstel op uw partij.

Een surplus partij elektronica? Bij ons kunt u terecht voor het verkopen van uw partij ongebruikte, overtollige of afgedankte elektronische resources. Naast de goede prijs garandeert 2-RC snelheid en gemak; we ontzorgen u in het hele traject.

Partij elektronica verkopen

Een partij surplus hardware, zoals servers, computers of laptops? Vul het aanvraagformulier in en we sturen u een voorstel voor het inkopen van uw partij elektronica. Ook voor de verkoop van partijen consumentenelektronica kunt u bij ons terecht. Denk daarbij aan tv’s, Playstations en andere audiovisuele apparatuur. Zelfs voor allerhande surplus actieve en passieve elektronische componenten of elektronisch schrootafval (WEEE- / AEEA-scrap) is een markt en kunnen we u een goed aanbod doen.

Zo gaat het verkopen van een partij elektronica

Een partij elektronica verkopen? Zo gaat het in de praktijk:

  1. Vul het aanvraagformulier in met omschrijving van de partij elektronica, foto’s en bijvoorbeeld een excel document van het totaal inventaris.
  2. U ontvangt van ons een voorstel per e-mail.
  3. Als u akkoord gaat, maken we een afspraak om de partij elektronica op te halen. Door ons dagelijks contact met diverse vervoerders, kan dat in de hele EU. Ook is het mogelijk om de partij bij ons op locatie af te leveren.

Taxatie van uw partij

Geen tijd om zelf een inventarisatie te maken? Bij grotere volumes kunnen wij een expert langs sturen om een taxatie te maken van de partij elektronica die u voornemens bent aan te bieden. Desgewenst kan dan ook ter plaatse direct de praktische afhandeling worden besproken.

Partijhandel elektronica en de circulaire economie

Als organisatie gelooft 2-RC in het principe dat afval de nieuwe grondstof is. Bij al onze dagelijkse werkzaamheden streven we ernaar om zoveel mogelijk elektronisch afval om te zetten naar herbruikbare grondstoffen. Daarmee sluiten we ons aan bij het idee van de circulaire economie en dragen we bij aan een duurzame samenleving zoals overheden en veel andere organisaties die beogen.

Elektronica hergebruikvriendelijk recyclen

In de praktijk richten we ons dan met name op het ‘Hergebruikvriendelijk recyclen’ van de partijen elektronica die we ontvangen. Bij alle producten die in onze werkplaats binnenkomen, kijken we primair of deze als geheel of gedeeltelijk kunnen worden hergebruikt. Bijvoorbeeld bij een defecte TV is vaak snel duidelijk dat deze niet als geheel hergebruikt kan worden, maar veel componenten in dat apparaat zijn wel nog bruikbaar. Deze herbruikbare onderdelen worden waar nodig opgeknapt en dan als gebruikte componenten aangeboden en krijgen zo ‘als grondstof’ weer een nieuw leven in een ander device.

Hergebruik zorgt voor hogere opbrengst

Doordat we altijd eerst naar hergebruik van elektronica kijken, wat minder milieubelastend en bewerkelijk is dan productie van nieuwe grondstoffen en producten, is de opbrengst van restpartijen ook hoger. Daardoor kunnen we meer geld bieden voor uw surplus partij elektronica dan de reguliere recycle-industrie.

Intrinsieke materiaal herwinning

In de partijen elektronica die wij ontvangen, zitten natuurlijk ook producten en onderdelen die niet kunnen worden hergebruikt. Voordat deze als afval worden verwerkt, bekijken we eerst de mogelijkheid van ‘Intrinsieke materiaal herwinning’, hetgeen wil zeggen dat wordt bekeken of er een andere nuttige toepassing van het materiaal mogelijk is. Op deze manier komen tal van resources niet terecht in een afvalstroom, maar worden ze gebruikt als grondstof van een ander type product. Voorbeelden daarvan zijn meubelmakers die met schrootafval nieuwe meubels en lampen maken of zelfs kunstenaars die het elektroschroot gebruiken in hun kunstwerken.

Verwerking afval

Onderdelen die niet in aanmerking komen voor hergebruik of een andere nuttige toepassing kunnen dienen, worden weggevoerd als afval. Deze afvalstromen worden op correcte wijze verwerkt door professionele partners die daarvoor gecertificeerd zijn (ook de WEEELABEX certificering) en werken volgens alle geldende normen. Zo kunnen zogeheten ‘downstreamverklaringen’ worden afgegeven en worden de recycle-inspanningen zelfs uitgedrukt in mate van CO2-besparing.