Contact per e-mail

Ook per e-mail bereikbaar op info@2-rc.nl.

Vrijblijvend voorstel

Ontvang binnen één werkdag een voorstel op uw partij.

Bij 2-RC bent u verzekerd van vlotte communicatie en een prima service, maar zeker ook van een goede prijs voor uw partijen elektronica. Op deze pagina leggen we uit hoe waardebepaling in zijn werk gaat en geven we een paar prijsvoorbeelden ter indicatie.

Direct een prijsvoorstel ontvangen voor uw partij? Vul dan vrijblijvend het aanvraagformulier in.

Waarde van partij hardware of consumentenelektronica

Bij het ‘Hergebruikvriendelijk recyclen’ van hardware en consumentenelektronica, zijn dit de belangrijkste aspecten die invloed hebben op de prijs:

  • In het algemeen geldt: Hoe nieuwer hoe beter; jongere apparatuur is vaak (als geheel of gedeeltelijk) beter herbruikbaar en daardoor meer waard.
  • Grote merken zijn meer waard; apparatuur van merken als Dell en HP zijn beter te hergebruiken en opnieuw te vermarkten dan producten van vreemde/onbekende merken / fabrikanten.
  • Functionaliteit staat centraal; een harde schijf van 2TB HDD is beter te hergebruiken en te verkopen dan een harde schijf van 80GB. Hetzelfde geldt voor een 10/100/1000/10 GB switch versus een 10/100 switch, etc.
  • Onderdelen maken het verschil; ook als de machine / het apparaat geen interessante waarde meer heeft (of volledig defect is), kunnen de onderdelen uit dat apparaat nog wel bruikbaar zijn.

Waarde van partij elektronische componenten

Elektronische componenten kunnen grofweg worden gezien als bouwstenen (bijna als Legoblokjes) voor simpel gezegd “alles met een netsnoer”. Bij de waardebepaling van een partij elektronische componenten is de fabrikant of zelfs de leeftijd minder van invloed. Hierbij is de sleutel dat de componenten idealiter nieuw en ongebruikt zijn en – bij voorkeur – in de originele, onbeschadigde verpakking. Uiteraard kunnen ook partijen gebruikte componenten bij ons worden aangeboden en worden verwerkt.